25.11.2010

Cel mai dinamic antreprenor din România, premiat de ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors

Cel mai dinamic antreprenor din România, premiat de ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors Cel mai dinamic antreprenor din România, premiat de ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors

Fondatoarea unei companii care a devenit cel mai mare producător de centuri de siguranţă auto din Europa, Doina Cepalis, a fost desemnată "Cel mai dinamic antreprenor din România" în cadrul unui eveniment organizat de ZIARUL FINANCIAR şi compania de private equity Enterprise Investors, la Bucureşti, pe 25 noiembrie 2010.

Gala de premiere a celor mai dinamice companii - Cel mai dinamic antreprenor din România
a reprezentat punctul final al unei caravane care a mai cuprins evenimente la Sibiu şi Constanţa, în cadrul cărora ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors au premiat cele mai dinamice companii din zonele Transilvania-Banat şi Moldova-Dobrogea. La gala din 25 noiembrie, organizatorii au recunoscut rezultatele companiilor din zona Muntenia-Bucureşti şi au identificat cel mai dinamic antreprenor din România.

Doina Cepalis este acţionar unic al Te Rox Prod, o firmă din Paşcani ale cărei produse - huse şi centuri de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii - se distribuie în peste 55 de ţări şi care are printre clienţi branduri precum Ferarri, Chicco şi Prenatal. Restructurând o fabrică de fire şi ţesături din in pe care a cumpărat-o de la stat în urmă cu un deceniu, Doina Cepalis a ieşit din zona de producţie de tip lohn şi s-a gândit că investiţia într-un domeniu cu produse obligatorii, cum sunt cele legate de siguranţa copiilor în autoturisme, nu are cum să dea greş. Business-ul ei a înregistrat o creştere medie anuală a cifrei de afaceri de 650,9% în perioada 2007-2009.

Premiul pentru "Cel mai dinamic antreprenor din România" i-a fost înmânat câştigătoarei de invitatul de onoare al galei, Jacek Siwicki, preşedintele Enterprise Investors Corporation.

La aceeaşi gală, EuroAvi - un grup format din crescători de pui din judeţul Călăraşi care a înregistrat, în ciuda crizei, vânzări de peste 10 milioane de euro în cele şapte luni de funcţionare din 2009 şi care exportă 30% din producţie - a primit premiul pentru "Cea mai dinamică companie" din zona Muntenia-Bucureşti. Pe locurile II şi III s-au situat Multibrand Auto Shop (Ţiriac Auto Rulate Bucureşti), respectiv Primatehnic Service, tot din Capitală.

Gala de premiere a celor mai dinamice companii - Cel mai dinamic antreprenor din România i-a avut ca speakeri pe Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR, şi pe Anne Habiby, Senior Fellow la Universitatea Harvard şi fondatoare a organizaţiei de sprijinire a antreprenoriatului AllWorld.

Prin cele trei evenimente organizate la Sibiu, Constanţa şi Bucureşti în această toamnă, ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors au pus în lumină antreprenoriatul şi performanţele companiilor care au crescut împotriva crizei. Premiile au revenit de fiecare dată unor firme care au avut afaceri de peste 40 mil. lei în 2009, care au înregistrat profit net anul trecut şi o creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri în ultimii trei ani.

Cele mai dinamice companii premiate de ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors în 2010:

Transilvania-Banat
Locul I: Bayer Construct - domeniu: construcţii; jud. Harghita
Locul II: Combis - industria alimentară; jud. Bistriţa-Năsăud
Locul III: C.F.R. SIRV BRASOV - transport şi reparaţii feroviare; jud. Braşov

Moldova-Dobrogea

Locul I: Te Rox Prod - confecţii textile; jud. Iaşi
Locul II: Tehnostrade - construcţie de drumuri; jud. Bacău
Locul III: Ser Transnav - comerţ cu cereale şi alte produse agricole; jud. Constanţa

Muntenia-Bucureşti
Locul I: EuroAvi - agricultură; jud. Călăraşi
Locul II: Multibrand Auto Shop (Ţiriac Auto Rulate) - comerţ cu autoturisme; Bucureşti
Locul III: Primatehnic Service - echipamente pentru industria tipografică; Bucureşti

Premiile pentru cele mai dinamice companii au fost acordate pentru al treilea an consecutiv de ZIARUL FINANCIAR şi Enterprise Investors.