08.06.2010

„Mediafax Foto – Best of”: cele mai bune fotografii din 2008 şi 2009, expuse pe Calea Victoriei

„Mediafax Foto – Best of”: cele mai bune  fotografii din 2008 şi 2009, expuse pe Calea Victoriei „Mediafax Foto – Best of”: cele mai bune fotografii din 2008 şi 2009, expuse pe Calea Victoriei

Mediafax Foto a deschis o expoziţie în aer liber, pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României, cuprinzând 50 de imagini dintre cele mai bune fotografii de presă ale anilor 2008 şi 2009.

Expoziţia "Mediafax Foto - Best of", ajunsă la a treia ediţie, readuce evenimentele văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat în locul în care ele s-au desfăşurat, în spaţiul public.

Între 8 iunie şi 4 iulie 2010, oricine va trece pe Calea Victoriei prin dreptul Muzeului Naţional de Artă al României va putea vedea 50 de imagini reproduse pe panouri de mari dimensiuni, la o calitate grafică excepţională.

Fotografiile au fost selectate dintre cele mai bune imagini realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în decursul anilor 2008 şi 2009.

"Ca şi în ediţiile precedente, retrospectiva Mediafax Foto supune atenţiei dimensiunea nu doar documentară, ci şi emoţională a fotografiei de presă, prea puţin pusă în valoare în mass-media din România. Expoziţia se adresează atât publicului larg, cât şi fotografilor sau editorilor, dezvăluind frânturi de viaţă din ultimii doi ani prin imagini despre oamenii din jurul nostru", spune Mihai Vasile, editor-şef Mediafax Foto.

O expoziţie fără bilet de intrare şi program de vizitare, "Mediafax Foto - Best of 2008/2009" redă evenimente de primă pagină, dar şi fragmente memorabile de viaţă. De la summitul NATO din Bucureşti la protestul muncitorilor chinezi din faţa Ambasadei Chinei, de la mitingurile electorale din toamna anului trecut la sărbătorile populare de 1 Mai, de la Noaptea Muzeelor şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu la încleştările din competiţii sportive - toate acestea se regăsesc în expoziţie prin imagini care dezvăluie un unghi inedit de a privi evenimentele. Imagini ale unor personalităţi ca Herta Müller sunt completate de portrete ale unor oameni necunoscuţi, surprinşi în momente de răscruce.