25.02.2011

Raluca Turcan - din culisele vieţii unei femei politician, în Ce se întâmplă, Doctore?

Raluca Turcan - din culisele vieţii unei femei politician, în Ce se întâmplă, Doctore?  Raluca Turcan - din culisele vieţii unei femei politician, în Ce se întâmplă, Doctore?

Numărul din martie 2011 al revistei Ce se întâmplă, Doctore? face dezvăluiri din culisele vieţii unei femei politician, prezentând-o pe Raluca Turcan într-un pictorial elegant.

Dincolo de activitatea sa politică, Raluca Turcan este mama unui băieţel de 3 ani, care o menţine în formă şi care îi solicită resursele de energie. La doar 34 de ani, viaţa ei personală poate fi deja în paginile unui roman. Ea se caracterizează foarte simplu: "... sunt o femeie de 34 de ani, mama şi soţie, care trăieşte în România anului 2011 - sunt un om din generaţia mea, cu tot ce înseamnă asta - încrezător sau pesimist".

În interviul din Ce se întâmplă, Doctore?, Raluca Turcan vorbeşte despre începutul carierei ei politice, despre cum şi-a cunoscut soţul şi cum a fost cerută în căsătorie: "Repede, frumos şi cum scrie la carte. Pe Valeriu l-am cunoscut tot pe baricadele politicii şi nu aveam prea mult timp pentru vieţile noastre personale. Atunci, pentru a nu ne pierde unul pe celălalt şi pentru că era o dragoste nebună, ne-am căsătorit destul de repede, culmea, tot într-o campanie electorală".

Întrebată despre stilul unei femei politician, Raluca Turcan afirmă în Ce se întâmplă, Doctore?: "Feminin şi elegant. A face politică în România, pentru o femeie este cumva o experienţă similară prezenţei într-o galerie de fotbal - există o doză mare de neeleganţă şi brutalitate. Eu cred că poţi susţine ferm un punct de vedere fără sa fii primitiv sau grobian, fără să jignesti sau să calci în picioare. In privinţa vestimentaţiei, mi-am propus să demontez clişeul că o femeie în politică trebuie să poarte uniformă".