30.09.2010

BUSINESS Magazin prezintă „100 cei mai admiraţi CEO din România” la gala CEO Awards

BUSINESS Magazin prezintă „100 cei mai admiraţi CEO din România” la gala CEO Awards BUSINESS Magazin prezintă „100 cei mai admiraţi CEO din România” la gala CEO Awards

Revista BUSINESS Magazin a lansat catalogul "100 cei mai admiraţi CEO din România", ocazie cu care a acordat, în cadrul Galei CEO Awards din 30 septembrie 2010, premii speciale pentru 15 dintre managerii incluşi în catalog.

Pe primul loc în clasamentul celor mai admiraţi manageri s-a situat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, care a întrunit cele mai multe dintre voturile celor peste 250 de manageri, consultanţi şi antreprenori solicitaţi să-şi exprime preferinţele în vederea alcătuirii catalogului.

Pe locurile următoare s-au clasat Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank România (care a primit premiul pentru cel mai admirat bancher), Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone România (distinsă cu premiul pentru cel mai admirat manager din telecom), Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România (premiul pentru cel mai admirat manager expat) şi Dan Şucu, proprietarul Mobexpert (premiul pentru cel mai admirat manager-antreprenor).

Au primit premii speciale, de asemenea, Jerome Olive, directorul general al Automobile Dacia şi al Grup Renault Romania (cel mai admirat industriaş), Florin Talpeş, CEO Softwin (cel mai admirat softist), Ali Ergun Ergen, CEO al Băneasa Developments (cel mai admirat manager din real estate), Vasile Iuga, country managing partner al PricewaterhouseCoopers (cel mai admirat manager din consultanţă) şi Dusan Wilms, CEO al Metro Cash&Carry România (cel mai admirat manager din comerţul modern).

Călin Drăgan, directorul general al Coca-Cola HBC România şi Moldova, a fost desemnat "Managerul potrivit la momentul potrivit". Petru Văduva, CEO al Ţiriac Holdings, a primit premiul pentru managerul cu cea mai mare experienţă internaţională. Cel mai optimist manager a fost considerat Radu Georgescu, proprietarul Gecad. "Manager - antreprenor - vânzător şi de la capăt" este Florin Andronescu, fondatorul Flanco. Seria premiilor se încheie cu Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft, care a primit premiul pentru cel mai tânăr dintre cei mai admiraţi 100 de manageri din România - 31 de ani, în condiţiile în care media de vârstă a celor incluşi în catalog este de 48 de ani.

Selecţia pentru catalogul celor 100 de CEO a fost realizată pe baza voturilor a peste 250 de manageri de companii, antreprenori şi consultanţi din toate domeniile. Voturile au fost centralizate de redactorii BUSINESS Magazin pe parcursul ultimelor două luni, pentru a da ocazia unui număr cât mai mare de reprezentanţi ai mediului de afaceri să-şi exprime opiniile despre oamenii a căror performanţă în business o apreciază în mod deosebit, raportat la competitorii lor, precum şi la rezultatele companiilor lor de-a lungul timpului.

Catalogul "100 cei mai admiraţi CEO din România" este disponibil pe piaţă din 4 octombrie.