22.02.2012

PeerIndex şi Apropo.ro analizează influenţa pe Twitter în România

PeerIndex si Apropo.ro analizeaza influenta pe Twitter in Romania PeerIndex si Apropo.ro analizeaza influenta pe Twitter in Romania

PeerIndex.com, un serviciu de măsurare a influenţei utilizatorilor în social media, cu sediul în Marea Britanie, lansează împreună cu Apropo.ro, portalul care oferă zilnic utilizatorilor tot ce e hot pe internet, o acţiune de analiză a influenţei pe Twitter în România.

Analiza va genera şi un top al utilizatorilor români de Twitter cu cel mai mare potenţial de influenţă, în funcţie de scorul individual generat de PeerIndex în baza unui algoritm complex.

Algoritmul PeerIndex.com ia în calcul pentru măsurarea influenţei, dincolo de numărul de prieteni sau followers, interacţiunile pe care fiecare utilizator le generează cu aceştia şi mai ales scorul individual al fiecăruia din cei cu care interacţionează.

Pentru a obţine un scor cât mai exact, utilizatorii trebuie să se înscrie pe PeerIndex.com. În urma unei perioade de test care va dura o săptămână, timp în care toţi utilizatorii interesaţi sunt invitaţi sa se înscrie, topul va fi anunţat pe Apropo.ro împreună cu o analiză a potenţialului de influenţa pe care îl au cei care vor fi în top la finalul perioadei de test .

Topul, numit "Cei mai influenţi utilizatori de Twitter din România" va fi disponibil în săptămâna de test pe portalul Apropo.ro, într-o pagină dedicată: http://www.apropo.ro/peerindex-top-twitter şi va fi actualizat în timp real, până la finalul perioadei de test, pe măsură ce utilizatorii din top îşi completează datele.

"Prin evaluarea tendinţelor social media cu PeerIndex oricine poate determina influenţa sa individuală pe internet. În plus, poate inţelege mai bine comunicarea în social media în cadrul industriei specifice în care activează, precum şi autoritatea altor utilizatori din reţeaua sa de contacte", a declarat Azeem Azhar, CEO Peer Index.

Despre Peer Index
PeerIndex.com este un serviciu care ajută brandurile să identifice şi să implice liderii de opinie online pentru interacţiuni de brand şi sampling de produse. Folosind propria tehnologie de analizş a influenţei, PeerIndex identifică liderii de opinie pe canalele social media cu expertiza în arii specifice, de la electronice la pescuit. Odată identificaţi aceşti utilizatori, Peer Index facilitează brandurilor conexiunea cu aceştia pentru a genera word-of-mouth pozitiv, ajutând brandurile şi agenţiile să integreze marketingul bazat pe influenceri în mix. PeerIndex are sediul in Londra, Marea Britanie.

Despre Apropo.ro

Portal cu o tradiţie de 10 ani, Apropo.ro oferă utilizatorilor săi tot ce e hot pe internet, de la cele mai noi şi importante stiri şi interviuri, la cele mai tari clipuri şi jocuri. Utilizatorii au la dispoziţie şi informaţii despre horoscop, curs valutar, programul tv, vreme şi servicii precum felicitări virtuale interactive, cea mai mare comunitate de chat din România şi o platformă unde-ţi poţi face blog cu un singur click.