(Construcţii & Imobiliare)

Cât costă să construieşti un metru pătrat de apartament în România

  • Organizat de către:
    ZIARUL FINANCIAR
  • Data:
    24.05.2011
  • Locatie:
    Hotel Howard Johnson, Bucureşti

Cine mai construieşte locuinţe în România şi care sunt preţurile finale care pot fi obţinute? ZIARUL FINANCIAR adresează aceste întrebări constructorilor, dezvoltatorilor imobiliari, producătorilor de materiale de construcţii şi consultanţilor, după doi ani în care criza a afectat puternic piaţa de construcţii şi imobiliare.

În prezent, consultanţii din piaţa imobiliară şi de construcţii vorbesc de o reducere substanţială a costurilor de construcţie pe piaţa locuinţelor, în ciuda faptului că preţurile materialelor au început să crească faţă de minime. Cu toate acestea, puţini sunt investitorii dispuşi să mai pună bani în piaţa locuinţelor. Anii de criză, în care numărul proiectelor demarate a fost extrem de redus, îi determină acum pe constructori să se lupte pentru fiecare licitaţie organizată.

Conferinţa "Cât costă să construieşti un metru pătrat de apartament în România" pune în dezbatere această situaţie de pe piaţa de construcţii şi imobiliare. Printre speakerii evenimentului se află: Eugen Curteanu - secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Dan Ioan Popp - preşedintele Impact Developer & Contractor, Ileana Nicolae - director general al companiei Sika România şi Andrei Uleia - arhitect coordonator al firmei Da_Sein.