(Financiar)

CARAVANA FONDURILOR EUROPENE 2011 - Cum vor schimba fondurile europene România?

  • Organizat de către:
    ZIARUL FINANCIAR
  • Data:
    29.03.2011
  • Locatie:
    Hotel City Plaza, Cluj-Napoca

ZIARUL FINANCIAR continuă la Cluj CARAVANA FONDURILOR EUROPENE 2011, seria de evenimente începută în Capitală (24 martie), pe tema accesării banilor europeni. După Bucureşti şi Cluj, Caravana va ajunge la Sibiu, Iaşi şi Constanţa.

Proiectele europene încep să se vadă în economie, dar diferenţiat. Astfel, mii de firme din resurse umane se bat pentru finanţare europeană şi deja au absorbit zeci de milioane de euro de la UE, în timp ce în infrastructură sau energie absorbţia este la sub 1% din totalul fondurilor disponibile. ZIARUL FINANCIAR invită la aceeaşi masă bănci, firme care aplică pentru proiecte europene, autorităţi şi consultanţi pentru a discuta acest subiect.

Cum poate fi accelerat ritmul de atragere a fondurilor europene? Ce pot învăţa firmele care vor să obţină finanţare europeană de la cele care au reuşit deja? Cum şi-au adaptat băncile oferta pentru firmele care au obţinut finanţare europeană? Temele de dezbatere sunt aceleaşi în toate oraşele Caravanei, dar abordarea este de fiecare dată din perspectivă regională.