13.06.2011

Anul 2010 în imagini: Mediafax Foto deschide expoziţia „Best of 2010” pe Calea Victoriei

Anul 2010 în imagini: Mediafax Foto deschide expoziţia „Best of 2010” pe Calea Victoriei Anul 2010 în imagini: Mediafax Foto deschide expoziţia „Best of 2010” pe Calea Victoriei

Mediafax Foto, liderul pieţei româneşti de fotografie de presă, deschide o expoziţie fără bilet de intrare şi program de vizitare: "Mediafax Foto - Best of 2010". O serie de 50 de imagini reprezentând cele mai bune fotografii de presă ale anului trecut vor fi expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti, între 13 iunie şi 3 iulie 2011.

Fotografiile sunt reproduse pe panouri de mari dimensiuni şi pot fi văzute 24 de ore din 24 de oricine trece prin dreptul muzeului de pe Calea Victoriei.

Aflată la a patra ediţie, expoziţia "Mediafax Foto - Best of" readuce evenimentele văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat în locul în care ele s-au desfăşurat, în spaţiul public.

De la inundaţiile care au afectat Moldova în vara anului trecut şi mişcările de protest din Bucureşti, la incendii devastatoare şi mari competiţii sportive, toate acestea se regăsesc în cele mai bune imagini ale fotoreporterilor şi colaboratorilor Mediafax Foto.

Una dintre fotografiile de presă incluse în expoziţie este cea realizată de Bogdan Stamatin în plenul Parlamentului, în decembrie 2010, când un bărbat a sărit de la balcon în semn de protest faţă de măsurile Guvernului. De pe fluxul Mediafax Foto, fotografia a fost preluată de agenţiile internaţionale şi publicată, printre alţii, de The New York Times, The Guardian şi The Wall Street Journal.

Pentru că imaginile au fost selectate nu doar pe baza valorii lor documentare, ci şi estetice şi emoţionale, expoziţia cuprinde, de asemenea, portrete şi fragmente de viaţă.

"Retrospectiva Mediafax Foto este un exemplu de reacţie rapidă şi expresivitate în fotojurnalism. An de an, expoziţia atrage un public larg prin combinaţia de imagini de la evenimente de primă pagină şi simple frânturi de viaţă", spune Ovidiu Popa, Publisher Mediafax Foto.

Expoziţia în aer liber se înscrie în conceptul "Best of", lansat în 2007 şi constând într-o serie de evenimente prin care Mediafax Foto prezintă cele mai bune fotografii din anul anterior.